The one with vaca în păpușoi
Nu știu exact ce-și doresc copiii de 7-8 ani din generația asta, dar știu ce-mi doream eu super mult la acea vârstă: să mă lase bunicii să aduc vacile de la ocol. :))

Aveau acest drept doar verișoarele mele, care erau atunci preadolescente. Iar nouă, ăstora mai mici, ne era interzis. Bunicului i se părea că eu, fratele meu și verișorul meu (care este mai mic decât mine cu 3 luni) nu puteam comanda/controla vacile, plus, credea că suntem neastâmpărați și puteam face în așa fel încât să ne împungă vacile. 

Într-o seară, am sărit gardul din livadă și ne-am dus împreună cu verișoarele noastre după vaci. La întoarcere, cine credeți că ne aștepta cu varga în poartă? 

A urmat o ceartă, vara aceea ne-am lins pe bot de a mai aduce cele două vaci acasă, dar în următoarea vară câte persoane mergeau țanțoșe după vaci? Yep, cei 5 verișori. ❤️

Că bunicu’ deschidea des poarta ca să audă de la vecini aceeași placă “Nea’ Grigore, vorbește, bre, cu nepoții tăi să nu mai scape vacile la noi în păpușoi!”, asta e deja partea a doua.
Deraiații
Versiunea Machu Picchu