The one with ești sărac dacă...
O ascultam pe  @oanador_  la story cum spunea că ea nu ține sucuri în casă, ci doar atunci când are invitați. Nici eu nu am ținut sucuri în casă ani de zile, mai luam uneori pentru invitați, dacă dădeam vreo petrecere, în schimb, dacă veneau prietenele la mine, în niciun caz nu cumpăram.

Spre deosebire de ultimii 2 ani, când am forjat terasa noastră la maxim, și în fiecare weekend, când nu eram plecați, aveam prieteni la noi.
Și astfel am hotărât să avem mai mereu în plus câteva doze de Pepsi în vinoteca de pe terasă. Gen, maxim 4. :))

Și în timp ce o ascultam, am avut un flashback.
Anul 2012, când am invitat la mine o amică, cu copiii ei. Era de o altă naționalitate. După ce au stat la masă, ea mi-a cerut suc și i-am spus că noi bem doar apă și că nu țin sucuri în casă.
La care ea îmi spune cu o atitudine superioară:

- Cum să nu ai suc? În țara mea dacă nu ai suc în casă înseamnă că ești sărac.

Ce chestie! Eu credeam invers. Că dacă ai mereu suc în casă și îl bei, ești “sărac”… sărac în informații. 🙈

Sună dur, dar am scris așa ca să meargă firul epic. Hai să zicem că pur și simplu nu te interesează atât de mult de sănătatea ta. Într-adevăr, mulți facem excepții, și mai bem din când în când, dar de aici până la a ține în permanență suc în casă și chiar să bei zi de zi în loc de apă, mi se pare tare greu pentru corp.

Bine, eu am avut eleganța să nu-i răspund dur, ea știe ce face cu corpul ei și al copiilor ei. I-am spus ce părere am despre sucuri într-un mod în care să nu o rănesc, ca să înțeleagă că nu-s neapărat săracă, ci doar un om informat. 😅

Și eu sunt sinceră, dar încerc să transmit un mesaj fiind asertivă. Când ești asertiv și drăguț, nu înseamnă că ești people pleaser și că nu vrei să deranjezi. Dacă ai de ales din a transmite un mesaj frumos sau urât, de ce să nu alegi frumosul?

Sunt sătulă de persoanele astea care zic mândre “eu sunt directă și sinceră, zic ce gândesc, spun în față!”
Este în regulă, e bine să fii sincer… dar nu necioplit. Diferența dintre sinceritate și brutalitate/necioplire este mare. Tonalitatea, atitudinea și modul în care transmiți un mesaj spun foarte multe despre tine. 🙈

Până la urmă i-am făcut un ceai.
Running Journey: greu, maică!