Running Journey: greu, maică!

Postare scrisă pe 17 septembrie 2023.


🏃🏽‍♀️Mă anunță Alin că pe 30.09 se va ține semimaratonul în Bacău, după 3 ani de stagnare.
Clar nu aș face față să mai alerg 21 de km după mai bine de 2 ani de pauză, deci dilema nu era dacă să mă încumet să alerg 21 de km, ci niște amărâți de 5 km. :)) S-a dus vremea în care alergam 24 de km fără oprire.
De când am născut cred că am mai alergat de vreo 4-5 ori, maxim 4 km. Și ăia cu chiu cu vai.

Știind că nu mai dau randament, aseară mă gândeam intens dacă să mă apuc să mă antrenez în astea 2 săptămâni pentru tura de 5 km.
Și nu să mă antrenez ca să termin 5 km, știu că aș putea face asta cu multe opriri și nici pentru a mă urca pe podium, e prea din scurt timp să întrec eu acum femei care se antrenează de luni/ani de zile… ci să termin alergând 5 km fără oprire, ca pe vremuri.

Azi noapte mi-am pus intenția să primesc un semn dacă mi-este benefic să mă înscriu. Și mi-a apărut acest gând: “După trezire merg cu Caiu pe insulă, și împingând căruciorul, voi alerga 5 km. Dacă îmi va fi extrem de greu, renunț la înscriere.”

Azi dimineață, Alin voia să se ducă să se antreneze în Gherăiești, dar când a auzit planul meu, a hotărât să vină și el, urmând apoi să alerge mai rapid cu Bogdan, amândoi antrenându-se pentru 21 km.

Primii 2 km Alin a împins căruciorul și a alergat cot la cot cu ritmul meu. Eu am alergat cu un puls de 140 în mod constant, ca să nu mă scoată din zona verde de pe Garmin. E cel mai șmecher secret dacă vrei să alergi fără să te strofoci: să rămâi pe verde. Apoi, am preluat din mers căruciorul și dusă am fost până m-a anunțat ceasul că am alergat 5 km. Nu îmi venea să cred că am alergat 5 km fără oprire după 2 ani și ceva de pauză, și că nu mi-a fost greu deloc. 😍

Mă bucur că mintea nu s-a plâns, mă bucur că trupul meu nu a făcut nicio grevă prin vreo durere ceva. A fost totul… în flow! Nici nu știu cum să mă exprim!

Alergarea aceasta a fost semnul că, da, vreau să mă înscriu pentru cursa mică. Da, trebuie dat ego-ul la o parte, pentru că știu că nu sunt cea mai bună versiune a mea acum și că nu am șanse de câștig, știu că o să am un pace final nășpuț, dar că o fac pur și simplu pentru mine. ❤️

Update 30 septembrie: Ieei, am reușit să alerg la competiție fără oprire. Dacă aveam cu un an mai puțin luam locul 2 la categorie, dar am luat locul 5. :))

Echilibrul perfect al tuturor arhetipurilor feminine