Recunoscătoare

 Ultimul compliment drăguț pe care l-am primit noi a fost de la Adina, zilele trecute, în concediu:

- Știți ce am gândit despre voi când v-am văzut în Africa de Sud? Că aveți vreo 2-3 luni de relație și că de aceea vă comportați așa frumos și drăgăstos. Apoi când am aflat că aveți 10 ani de relație nu mi-a venit să cred.

Iar treaba asta mi-a amintit de o discuție dintre mine și Alin de la începutul relației când i-am prezentat frica mea:

- Dacă peste 5 ani dispare pasiunea?
- Da… dar după 5 ani de relație ne bucurăm de alte lucruri frumoase. Stabilitate, respect, iubire matură…
- Nu înțelegi la ce mă refer, eu mă ofilesc fără pasiune. Nu vreau să ajungem într-o rutină nasoală cum ajung multe cupluri.
- Atunci muncim să avem relația pe care ne-o dorim.
- …

Nu am mai zis nimic, m-am gândit că nu mai avea rost să îmi fac griji pentru viitor și să mă focalizez pe prezent și pe ce pot face pentru relația noastră în prezent.

Și zi de zi făcând asta, mă uit în spate și văd 10 ani de relație construită zi de zi… și sunt mândră de cum suntem ACUM, și de cum am evoluat și de cum am știut să gestionăm tot, astfel încât să credem că relația noastră e cea mai mișto din toate pe care le-am cunoscut din jurul nostru. Adică noi suntem relația MODEL pe care o știm. 😅 Dar știți de ce? Pentru că știm toate dedesubturile din ea, și tot mișto e! Pentru că în realitate este mult mai mișto decât ce vedeți la noi în online.

Pentru că în online nu apar glumele noastre zilnice, nu apar îmbrățișările și intimitatea noastră, nu apar gestionările noastre la eventualele frustrări/mici conflicte, nu apare ce facem noi pentru a evolua dpdv relațional și nu apare nicăieri ce simțim unul pentru celălalt chiar și acum, după 10 ani. ❤️

The one with bunicu'