Offline

16 iunie 2022
Țin minte că în momentul în care am decis să fac 100 de km cu bicicleta fără oprire, Alin s-a bucurat de ambiția mea și s-a gândit să îmi facă o surpriză comandându-mi fix atunci un Garmin nou, cu o autonomie mai mare, ca să mă țină în acei 100 km.
Că a ajuns ceasul a doua zi după acei 100 km, e o altă poveste și voi o știți…

Ei bine, sunt la fel ca Alin: Alaltăieri Roxalia a ieșit cu bicicleta prin Bacău și s-a întors după multe ore. Am făcut rapid un calcul după ce mi-a povestit o parte din traseu și mi-a ieșit că ar fi pedalat mai mult de 30 de km. Pentru că eram curioasă de traseul ei, deși o urmăresc live de pe Whats App, ieri i-am împrumutat ceasul meu pentru a putea să-și monitorizeze nr de km.
A plecat la 11:00 de acasă, iar pe la 17:20 o întreb dacă mai are baterie la ceas, știind că era încărcat doar 40%. Îmi trimite poză cu ceasul și avea făcuți aproape 41 de km. La kilometrul 46.5 i se consumă bateria, se salvează automat activitatea, apoi i se închide ceasul… dar ea ajunge acasă la 21:00, așa că am dedus că a făcut ieri peste 55 de km cu bicicleta. Astfel că, am hotărât împreună cu nana ei să îi luăm un smart watch, bucurându-ne că petrece timpul offline și nu online în vacanța asta… și bineînțeles și pentru rezultatele la învățătură. 🥰
Treaba asta o va ține departe de tot ce e online, chit că plecarea ei hai-hui îmi generează un mic stres. Na, avantaje și dezavantaje și ici și colo.

Adolescenții voștri cum își petrec timpul liber? Nu vă supără că generația lor stă mai mult cu nasul în telefon/tabletă/laptop?

Roxalia - 11 ani și jumătate

Psiholog clinician, yeeey!