Merg pe bicicletă da' nu semnalizez la dreapta

12.06.2023

O să vă gândiți de ce nu îl car eu pe Caiu în scaunul din spatele șeii bicicletei mele, și răspunsul nu e cel pe care mi l-a spus Alin azi, imitând o voce alintată: “păi eu sunt mică, și cu picioarele mele mici de rățușcă, nu pot”.

În primul rând, nu am picioare mici de rățușcă. Să fie clar! Ba chiar am chicioare lungi și trunchiul mai scurt, și astfel am cracii mai lungi decât multe fimei care sunt mai înalte cu 10 cm decât mine. :)) Problema nu e asta cu picioarele, ci cu faptul că sunt “mică”. 🐣 Sunt mică în ce constă pedalatul meu. Deși pedalez din ‘99 și am mii de km pedalați, mă consider oarecum începătoare, mi se pare că stagnez în arta condusului pe bicicletă. De exemplu, eu nu reușesc să semnalizez cu mâna dreaptă, ci doar cu stânga. Nu mai zic de mers fără mâini, în niciun caz. Nu știu să mă ridic cu roata din față dacă urmează o bordură înaltă. Iar când trec prin locuri înguste, de maxim 50 cm, de multe ori încetinesc să mă pot concentra să intru drept.

M-am autodepășit în ultimii ani doar în ce constă anduranța și viteza. Azi chiar am trecut printr-un segment și Alin mi-a amintit că aveam “crazy eyes” când am vrut să câștig coroana Queen of Mountain pe Strava. Am câștigat-o acum 3 ani, și nu mi-a “furat-o” încă nimeni. Îmi amintesc cu drag și de acea zi în care a trebuit să pedalez 100 de km într-o singură activitate ca să câștig un trofeu. Deci la chestii de astea unde iese competitivitatea din mine, mă bag! Da’ să învăț dom’le să pedalez și eu mai șmecher, neeeah! Știu doar că iubesc să pedalez și să mă bucur de drum. Fără să semnalizez la dreapta. :))

După 1 an și 10 luni de pauză, mi-era un dor imens să pedalăm pe coclauri. Azi a fost a 4a ieșire cu Caiu în scaunul Thule și am făcut 22 de km. În total avem 50 de km pedalați cu el și abia ce a început vara. Abia aștept să îl plimbăm peste tot. Am fost atât de indecisă, dar mă bucur că am luat hotărârea să luăm scaunul acum, însă mai încolo tot vom cumpăra noi și doritul Thule Chariot.

Trigger warning: crize de epilepsie pe stradă