Hei, Jibril!



16.12.2022

Azi credeam că se sărbătorește dreptul Noe și mi-am amintit de niște sincronicități frumoase de dinainte să nasc, când eram la Constanța.
Hotărâsem deja că băiatul nostru se va numi Carol, oarecum spre dezamăgirea Roxaliei care voia să se numească Noah.

Pentru că sunt adepta unui singur prenume nu voiam să le pun pe amândouă, astfel că m-am gândit ca la botez, când trebuie să îi aleg un nume de sfânt, să i-l aleg pe Noah, aka Noe, chiar dacă, ce-i drept… este nume de drept și nu de sfânt, dar faptul că apare în Vechiul Testament și este al zecelea patriah după Adam, mi-am zis că se va accepta ca nume de cristelniță. :))

Ca să mă asigur că aleg ce trebuie, am cerut de la Univers semne. Astfel că, pe 13 martie când m-am dus la imensa Mănăstire Techirghiol, și am văzut că au sute de picturi murale cu toți sfinții mi-am zis că dacă văd o pictură cu Noe, înseamnă că îi este menit ca nume de botez. Am stat vreo jumătate de oră pe acolo și nimic. M-am uitat și în biserică, dar și la icoanele cu mozaic din curte. Nimic. Fix când să ieșim pe poartă, pe cel mai mare zid, un ditamai mozaicul cu dreptul Noe și arca. 😍 Am pus poză în carusel, vă puteți da cu părerea de câți metri ar avea.

Să nu mai zic că noi ne făcusem o tradiție să mâncăm zilnic vegan în micuțul restaurant care avea doar 3 mese (la Nom Nom). De fiecare dată stăteam ori pe dreapta, ori pe stânga. După 2 săptămâni de luat prânzul acolo, abia cu 4 zile înainte să nasc (14 martie) am observat pe etajera din dreptul unei mese că exista un tablou cu Arca lui Noe denumit “Spring Cleaning in Noah’s Ark”. 🤯 (vezi poza în carusel)

Am mulțumit pentru semne și am întrebat dacă îi este menit și numele Carol. A doua zi, 15 martie, intrăm în prima biserică pe care o găsim pe centru. M-am rugat la Sf Marta să reușesc nvdc, apoi când să ies, era pictură murală mare cu Carol I. Voi vă dați seama? :)) Regele Carol pictat într-o biserică… cât de des poți vedea așa ceva? 🥰

24.12.2022


Îi spuneam lui Alin când eram weekend-ul trecut la Viena, fix cu o zi înainte să cred eu că pe 16 decembrie se sărbătorește dreptul Noe, că dacă nu era dorința Roxaliei cu Noah, i-aș fi pus ca nume de botez lui Carol, numele ambilor arhangheli, Mihail și Gavril, dacă tot m-au ajutat așa mult în ultimii ani. Dar mai ales ca să îl mai strig din când în când Jibril. Este varianta arăbească a lui Gavril, și a început să mă atragă super tare sunetul acestui nume de când am văzut în trecut un film.

Alin râde și îmi spune că știe că e Jibril de când se uita la comedianul Gabriel Iglesias (Fluffy) și povestea el cum unii îl strigă Jibril.

Bun. Ce informație descopăr eu a doua zi? Profetul Joseph Smith ne-a arătat că Noe este îngerul Gavril și stă alături de Adam în deținerea cheilor salvării.

Și ce mai descopăr eu ieri într-un articol “9 lucruri interesante despre Crăciun? Asta: “Magii au urmat Steaua timp de doi ani și conform Sf. Ioan Gură de Aur, Steaua era de fapt
Arhanghelul Gavril.”

Wait… what? 😍

Acum, nah, prietena mea, Valentina, mi-ar spune - “nu mai căuta semne chiar în tot”, dar nu le caut, ele vin pur și simplu spre mine, iar eu chiar iubesc să fac ditamai puzzle-ul Universului, cu piese mici-mici, care pentru mine contează mult-mult… la urma urmei, toate piesele astea îmi aduc și mai multe bucurii… și cum a zis și Blaga “niciun paradis nu este mai frumos ca acela pe care și-l construiește omul în sufletul său.”

🥰


Ritual pentru Revelion
Dezvoltare personală și spirituală