Copil mai bun decât aplicația :))

9 oct 2022
Mai adăugăm o escapadă din oraș alături de Carol, unde iar putem sublinia “cu bebeluș așa ca el, să tot pleci peste tot”. 😍

Ne-am strâns 20 de prieteni într-o cabană la munte, iar Caiu a fost singurul copil adus. Vă dați seama ce răsfăț pentru el, nu? Și așa cum e zicala aceea cu “ai nevoie de un sat să crești un copil”, parțial am simțit și eu asta în acest weekend. Carol fiind mereu vesel și cu fățuca aia drăgălașă cu gropițe, atrăgea să fie ținut în brațe mai mereu de câte un prieten. Și când vedeau că nu plânge deloc și că se poate adapta fiecărei fețe, fiecărei schimbări de mediu, îl luau câte 20-30 de minute în brațe și cu mai mult curaj. Eu și Alin parcă ne luasem concediu de la job-ul nostru de părinți. :))

Iar seara la petreceri, pe Carol îl duceam în cameră la nani pe la 19:00, și norocul nostru a fost că aveam semnal la baby monitor de la camera în care dormea el până în căsuța de lângă, unde dansam noi sau jucam mima.
Dispozitivul cu afișaj LCD stătea pe masă, și le-a intrat tuturor în reflex să se uite la ecran din când în când. Aici iar am simțit faza cu satul și cum s-au responsabilizat toți.
Băi băiatule, ei aveau alcool în sânge și tot observau prima mișcare a vreunui crac în aer de al lui Caiu. Vă dați seama?!?
Mi-a plăcut! Ne-a plăcut! Atât de tare încât am hotărât cu Alin pe drum spre casă, să “bookuim” încă un weekend cu prietenii noștri la munte. Deci încă 3 weekend-uri de destrăbălare la munte până la finalul toamnei.

P.S. Acum vreo 3 săptămâni mă uitasem pe aplicația The Wonder Weeks și mă avertiza că în weekend-ul 7-9 octombrie, pe lângă faptul că se va afla în Leap 5, Carol va avea parte și de o anxietate de separare la apogeu, însemnând cei 3 C (crying, clinginess & crankiness).
Da… cred că o să îmi șterg aplicația. Oricât de bună o fi ea, mai “bun” e copilu’ meu (asta așa… ca să o dau cu acest cuvânt iubit de babe aka. “Ai parte de copil bun sau rău?”). Știți voi ce părere am io despre etichetele astea cu bun/rău, cuminte/obraznic. 😒

Reminder pentru mămici