Ciorbă de fasole în pâine

Aveti nevoie de:

- un castron fasole;

- 1 legatura de loboda;

- jumatate de legatura de patrunjel;

- 3-5 fire de marar;

- 3 rosii mici;

- 3-4 morcovi mijlocii;

- 1 radacina de telina mare;

- 3 radacini de patrunjel;

-  jumatate de ardei gras rosu;

- o ceapa mijlocie;

- leustean 3-5 fire;

- cimbru;

- ulei, delicat;

- 2 linguri bulion;

- bors.


Fasolea se pune la fiert in apa rece. La 5 min dupa ce a dat in clocot, se strecoara fasolea si se pune in alta apa, care este fierbinte deja.

Se pune pe aragaz, dupa care la vreo 10-15 minute, se adauga morcovii intregi, telina (se pastreaza un sfert ptr mai tarziu), cimbrul (sa il spalati bine) si radacina de patrunjel (din radacina de patrunjel se pastreaza jumatate pentru a fi taiata cubulete mai tarziu).

Dupa ce se inmoaie fasolea (apx o ora) se scot radacinile mari si se adauga urmatorele legume taiate cubulete: telina (un sfert), radacina de patrunjel, un morcov mijlociu, ardeiul rosu, ceapa. Se adauga o lingura de delicat.

Se face separat: Se da in clocot max 50 ml ulei (4-5 linguri) + 1-2 linguri apa + 1-2 linguri mari de bulion. Cum e gata se pune peste ciorba (doar daca s-a inmuiat ceapa si morcovul!).

Se adauga 3 rosii taiate cubulete, loboda si mararul.

Dupa apx 20-25 min, se adauga un ibric de bors, care a fost dat in clocot, separat.

Peste alte 20-25 de minute, se da de pe foc (cand legumele sunt moi) si se adauga patrunjelul si leusteanul.

***Painea speciala pentru ciorba am cumparat-o de la Brutaria Marco din Focsani.

Pofta buna! :)




Cozonac.